Helen is herinneren

“Heb mij lief”Deze opdracht is door Lameira aan ons gegeven. We hebben de vraag gehoord en met alles wat we in ons hebben geven we dit vorm. Liefde voor de vallei voelen we in overvloed. De materiële middelen en de fysieke arbeid zetten we in zover we op ieder moment beschikbaar hebben. Han hard werkend met slopen, bouwen, opruimen en ontwerpen. Ik met betaalde werkklussen, de verbinding met mensen in Nederland en veel innerlijke afstemming. Een aantal jaar geleden toen we elkaar net kenden, hebben we de eerste contouren gezien van onze VOF ‘True Nature Now’. Ingeschreven bij de KVK en daarna vooral moeizaam ontluikend. We deden onze workshops familie-opstellingen onder deze vlag en een paar andere kleine projecten en we bleven zoeken naar de ware aard en bedoeling van onze samenwerking. Wanhopig werden we soms van de stroperigheid en meerdere keren wilden we de handdoek in de ring gooien. En toch was er steeds die heldere aanduiding dat ‘True Nature Now’ bestaansrecht had en belangrijk is. Ons hoofd kreeg niet voor elkaar wat de divine timing van ons vroeg: geduld.Nu in contact met Lameira kunnen we heel goed voelen wat de bedoeling is van onze samenwerking, ons samen-Zijn en de diepe betekenis van de naam True Nature Now. Al die tijd stond op de website al geschreven: je herinneren wie je werkelijk bent. Dat herinneren wie IK werkelijk ben heeft ook in mij een volgende laag bereikt. Al mijn heel werkzame leven werk ik met mensen. Als klantenservice medewerker in de Bijenkorf tijdens mijn studie, als leidinggevende, als manager, als trainer, als coach, als opsteller, als Kundalini yoga-teacher, allemaal rollen waarbinnen voor mij de groei van mensen en het ontwaken van ieders potentieel centraal stond en staat. Bovendien ontdekte ik dat ik uit een lineage voortkom van vrouwen met helende kwaliteiten. In mijn boek, wat onaf ligt te wachten, heb ik hier ook over geschreven. Mocht je interesse hebben om dat hoofdstuk te lezen, laat het dan weten in je reactie hieronder.

Wat ik niet wist was dat in de school van Path of the One Heart, waar ik sinds september 2020, intensief aan het opschonen en bijleren ben, de healing kant van mij zo ontsluierd zou worden. Healing ik heb het als begrip altijd ingewikkeld gevonden. Een woord wat best vervuild is door alles wat onder deze noemer in de wereld gebracht wordt. Echter door het opschonen in mijzelf, is ook de vervuiling van dit woord meer weggepoetst. Healing is namelijk niets anders dan de weg weer vrij maken naar het potentieel, de heelheid van ieder mens die we massaal vergeten lijken te zijn. De healer is slechts degene die het lichaam en alle energetische lichamen weer helpt om de eigen eenheid en bronverbinding weer te voelen. Het gaat over herinneren. Eigenlijk precies wat Lameira ook aan ons vraagt, “heb me lief” dit betekent namelijk dat wij ons afstemmen op wat de vallei van ons vraagt. Wat wij kunnen doen om de essentie, de schoonheid en de pure kracht weer te laten stralen. Niet omdat wij met ons hoofd en onze wil op gaan leggen wat wij denken dat goed is voor de vallei. Nee healing vraagt afstemmen, opruimen en contact maken met de bron en de essentie. Net als de healing van een mens. Opruimen van schaduwen uit het verleden, aankijken van alles wat ons weghoudt van de bron en contact maken met de eenheid en de liefde van het hart. We leven niet met en in de natuur, wij zijn natuur.

Nu wil ik heel graag een combinatie maken, een zogenaamde win-win. Voor mij, verdiepen en meters maken met mijn harmonisers healing werk, jij jezelf helpen herinneren aan jouw true nature. De financiële bijdrage die jij bepaalt en betaalt (pay what you want) voor de sessie gebruiken we dan voor de aanplant dit najaar van fruitbomen in de vallei. In week 27 en 28 heb ik ruimte in mijn agenda voor healing sessies. Dit kan live of online. Stuur me een pb, of bel, app of mail voor een afspraak, of als je meer info wilt! Mocht je geen sessie willen maar wel willen bijdragen aan de fruitbomen, laat het me dan ook weten dan stuur ik een open tikkie.Vanaf eind juli tot eind augustus ben ik ook in Portugal. Ik kijk uit naar het weerzien met lief en landje! Mocht jij nog niet weten wat je wilt doen met jouw vakantietijd en energie? In overleg ben je van harte welkom in de vallei om wat mee te helpen en mee te genieten.